Gå til hovedindhold

Velkommen

Vi ønsker, at Plejehjemmet Vestervang 44 er et hjem med liv og livsglæde, rummelighed og hjerterum.

Indhold

  Vestervang 44 er beliggende i en smuk grøn oase, tæt på både Botanisk Have og Aarhus’ pulserende bymidte. At have Botanisk Have som nærmeste nabo er en stor glæde for os og vi bruger aktivt haven og de gode stisystemer til bl.a. træning og hyggelige gåture med beboere, sociale arrangementer og ’gåmøder’ i personalegruppen. Vores centrale placering gør, at vi har flere busforbindelser lige ved døren.

  Der er en særlig ro på Vestervang 44, som bemærkes så snart du træder indenfor. Vi er et mindre plejehjem med 30 lejligheder fordelt på 3 lige store etager, som igen er opdelt med 5 lejligheder på hver sin side af en hyggelig opholdsstue med udgang til vores skønne have eller store altaner. På hver etage har vi et køkken, hvorfra den varme mad hver dag bliver tilberedt fra bunden, så duften kan sprede sig og vække minder og den gode appetit.    

  Hjemlighed, nærhed og det gode hverdagsliv er omdrejningspunktet for vores arbejde. Vi sætter en ære i at arbejde rehabiliterende og ønsker at understøtte, at den enkelte beboer skal kunne mest muligt selv – længst muligt. Vi har fokus på at afdække, hvad et meningsfuldt hverdagsliv er og er nysgerrige på, hvad livskvalitet betyder for den enkelte. På den måde lærer vi, hvordan vi kan være med til at fremme beboerens livskvalitet. Vi samarbejder på tværs af fagligheder, inviterer eksterne samarbejdspartnere indenfor og udfordrer gerne vanetænkning for at finde frem til de bedste løsninger for den enkelte.

  Familie og venner er altid velkomne på Vestervang 44. Det er vigtigt for os, at pårørende føler sig hjemme, når de kommer på besøg – ikke kun i deres næres lejlighed, men på hele plejehjemmet. Vores fællesarealer bliver hver dag brugt til socialt samvær og vi nyder at se, hvordan nye bånd bliver skabt mellem både beboere og pårørende, der færdes i huset.

  Vi vil gerne være traditionsbåret. Med det mener vi, at vi markerer klassiske højtider som påske og jul, men også, at vi altid spørger ind til, hvilke traditioner den enkelte har haft i sit liv. Det kan være, at en bestemt madret altid er blevet spist på bryllupsdagen, som vi nu kan servere for husets beboere på denne særlige dag. Ligeledes kan traditioner holdes i hævd ved at fx at flytte sammenkomster til plejehjemmets selskabslokale, så alle fortsat kan være med. 

  Ved indflytning får man tilknyttet en kontaktperson, som har det overordnede ansvar for at skabe rammerne om en god hverdag på plejehjemmet. Husets medarbejdere er gode til at støtte og hjælpe hinanden, da alle kender hinandens kompetencer godt. Med faste ugentlige møder sikres en høj faglig kvalitet, hvor den enkelte medarbejder byder ind med netop deres faglighed og viden. Herudover har vi et tæt mono- og tværfagligt samarbejde med naboplejehjemmet Vestervang 42.

  Som ledelse er det vigtigt for os at signalere, at alle har noget vigtigt at byde ind med. Vores dør er åben og vi er altid tilgængelige for en snak om stort og småt.

  Ledelsen på Vestervang består af forstander Susanne Vester (tv.) og viceforstander Maria Lindstrøm Hansen (th.)

  Vi glæder os til at byde dig velkommen.

  Sidst opdateret: 24. oktober 2023