Gå til hovedindhold

Velkommen

Centralt i Risskov tæt ved skov og strand ligger Plejehjemmet Hørgården.

Indhold

  På Hørgården arbejder vi hver dag på at skabe en hverdag fyldt med aktivitet, stimulering og tryghed for vores beboere. Vi lægger vægt på, at man som beboer bevarer sin identitet og livsværdier selvom man er flyttet på plejehjem. Derfor går vi meget op i at lære beboernes livshistorie at kende. Jo bedre vi kender, det menneske der flytter ind, jo bedre kvalitet og pleje kan vi levere.

  Oplevelsen af hjemlige forhold med mulighed for at leve et liv ud fra egne præmisser, hvor ens ønsker og behov respekteres, er omdrejningspunktet for vores arbejde. Vi lægger vægt på, at familie og venner altid føler sig velkommen og inddraget i hverdagen på Hørgården. Det skal være trygt at komme på besøg, men også trygt at gå igen.

  Under samme tag som plejehjemmet ligger Folkehuset Risskov, som har et væld af gode tilbud. Til stor glæde for vores beboere, er Folkehuset gode til at tænke plejehjemmet ind i de mange aktiviteter og arrangementer, de afholder.

  Vi gør også meget ud af at hjælpe beboere ind i nye fællesskaber på plejehjemmet, hvis det ønskes. Vi understøtter blandet andet dette ved at tænke over, hvilke beboere der vil have glæde af at sidde sammen ved måltiderne eller deltage i aktiviteter sammen.

  Hørgårdens boliger er fordelt på to adresser. I nr. 15 har vi 10 boliger fordelt på 2 etager og i nr. 19 er der 25 boliger fordelt på 4 etager. I løbet af 2024 bliver der bygget yderligere 27 boliger i 3 plan.

  Fra august 2023 vil plejehjemmet i en årrække agere undervisningssted for elever fra Risskov Skole, mens skolen bliver udvidet. Vi glæder os meget over denne mulighed og ser frem til gode muligheder for meningsfulde, sjove og lærerige møder mellem generationer.

  Ledelsen på Hørgården består af forstander Ann Toustrup og viceforstander Anne Malene Rathcke.

  Vi glæder os til at byde dig velkommen.

  Sidst opdateret: 14. november 2023