I sin fritid maler hun og lader sig inspirere af at gå på kunstudstillinger. På Skæring er der andre end Helen, der maler, og af og til holdes der udstilling i orangeriet. Helen synes, det er dejligt at se. Det er vigtigt for hende, at der er pænt og ryddeligt. Farver kan give Helen energi eller ro, og hun er meget opmærksom på, hvordan de skal bruges. Hun kan godt lide sjov og ballade. Derfor kan man godt opleve hende neje og sige ’goddag her’ på gangen eller kalde sig selv for Fru Hyacint. Når der er dansecafe, byder Helen op til en svingom. Hun nyder at danse, og når hun er hjemme, finder hun ro ved at spille på klaver. Som ung gik det vildere for sig. Dengang sprang Helen i faldskærm og dyrkede karate. Hun elsker at være ude i naturen.

Skæring har den smukkeste have med udsigt til havet. Alle borgerne skal gerne ud og mærke luften hver dag, og jeg har fået sat liggestole ud til dem, der vil blive længere.
Helen G. Hermansen

Bænken med udsigten over vandet er hendes yndlingssted. Helen arbejder mod at gøre Skæring til et lille bysamfund og bringe oplevelserne til beboerne i deres trygge rammer.