Gå til hovedindhold

Velkommen

Plejehjemmet Madsbjerg i Højbjerg blev indviet i 2001 og har i alt 60 boliger fordelt på to etager.

Indhold

  Sonja Anesen

  Det vigtigste for mig som forstander er, at Madsbjerg er beboernes hjem. Og de skal føle det som deres hjem. De er alle forskellige mennesker med forskellige baggrunde, og det skal vi respektere og få til at fungere.

  En stor værdi for mig er netop respekt. Beboerne har måske nogle sygdomme, der gør, at vi skal være nogle fagpersoner omkring dem, men Madsbjerg er deres hjem, og det skal vi have respekt for. En anden værdi er, at vi har en høj fagligheden og går målrettet efter det. Mit personale skal være klar til opgaven. Det er vigtigt for at kunne behandle den enkelte med værdighed og dermed også med respekt.

  Jeg vil arbejde hen mod, at give beboerne oplevelser. På Madsbjerg har vi fået lavet fem små oplevelsesrum. Vi har en biograf, en frisør, en herrestue, et træningslokale og et kreativt rum. Rummene er med til at give en dagligdags livsglæde, og man får en fornemmelse af at komme ud. Man tænder ikke bare for fjernsynet, men man går i biografen. Man tager hen til frisøren, og det er ikke bare frisøren, der kommer til en i lejligheden. Beboerne kommer ud og får en oplevelse af, at de gør noget særligt den dag. Det bliver en oplevelse for dem, der ikke har energi til en længere tur i byen.

  Når jeg har fri, bruger min mand og jeg meget tid i vores sommerhus på Djursland, og jeg kan godt lide at gå ture på stranden og i skoven. Jeg er meget sammen med familie og venner, og så kører jeg motorcykel. Vi har før kørt til både Italien og Spanien, men nu bliver det mest til nogle kortere ture.

  Ulla Merete Bachmann

  Min opgave som forstander er at være med til at få skabt et godt sted for både beboere, pårørende og medarbejdere. På Madsbjerg skal der være rart at være, der skal være grin og smil, og alle skal føle sig taget godt af.

  En meget vigtig værdi for mig er imødekommenhed og at være rollemodel på det område. Det gælder både for de folk, der kommer på besøg, men også i forhold til beboerne og deres ønsker. De er alle forskellige mennesker, og vi skal så vidt muligt forsøge at imødekomme deres individuelle ønsker. Madsbjerg er beboernes hjem, og de skal selv være med til at bestemme, hvad de vil og hvornår i det omfang, det er muligt. Vi skal kigge på de rammer, vi har, og se, hvordan vi bedst muligt kan få tingene til at ske.

  Jeg vil arbejde hen mod, at vi får skabt en kultur, hvor alle kan vokse. Som forstander skal jeg få mine medarbejdere til at trives og få det bedste frem i dem. Hvis de trives og vokser, kan de være mere for beboerne.

  Når jeg har fri, bruger jeg meget tid i naturen. Jeg kan godt lide at gå lange ture med min hund ved både skov og strand, jeg kan godt lide at cykle ture og jeg nyder også at læse en god krimi.

  Sidst opdateret: 8. november 2023