Gå til hovedindhold

Dagligdagen på Trøjborg

Læs mere om livet på Trøjborg: Aktiviteter, mad og faciliteter.

  • Læs op

Indhold

    Plejehjemmet Trøjborg ligger centralt placeret - tæt på bymidten, havnen, Østbanetorvet og skoven. Plejehjemmet, som ligger midt på Kirkegårdsvej, er nærmeste nabo til den store og smukke Nordre Kirkegård, som er karakteriseret ved gamle og fornemme gravminder, forskelligartede træer og et meget benyttet grønt område.

    Trøjborg er et meget attraktivt boligområde, som oprindeligt opstod som arbejderboliger opført i etager omkring århundredeskiftet. I dag er området befolket af en skøn blanding af ældre borgere og mange unge mennesker. Den kendte forretningsgade Tordenskjoldsgade, som ligger i umiddelbar forlængelse af Kirkegårdsvej, giver gode muligheder for både specialindkøb og dagligvareindkøb, ligesom der er en hyggelig biograf.

    Personalesammensætningen på plejehjemmet består af sosu-personale, sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, måltidsværter, fritidsjobbere, omsorgsmedarbejdere, husassistenter, ernæringsassistenter og pedeller. Vores fælles vision er at sikre, at vores beboere har et godt hverdagsliv.

    Plejehjemmet er tilknyttet huslægeordningen, og vi har et godt og tæt samarbejde med Trøjborg lægehus.

    Dagligdagen

    På plejehjemmet Trøjborg bliver du mødt af et imødekommende personale med mange forskellige fagligheder. Vi arbejder altid med udgangspunkt i dine ønsker og behov. Hver beboer har tilknyttet et lille team af medarbejdere, som arbejder i både dag- og aftentimerne. Vi har et mål om, at du skal være selvhjulpen længst muligt.

    Aktiviteter

    Vores 'omsorgsteam', som består af medarbejdere, laver en aktivitetsplan ud fra de ønsker, som beboerne kommer med. Derudover er der rig mulighed for at komme med forslag til aktiviteter, og vi er altid åbne for nye input. Eksempler på aktiviteter er

    • Busture "ud i verden"
    • Foredrag og oplæsning fra gæster.
    • Sangcafé og andre aktiviteter hvor musik indgår.
    • Dame- og herrefrokoster samt fællesspisning hver anden søndag.
    • Gudstjeneste.
    • Bankospil.
    • Kreativt værksted.
    • Wellness.
    • Bodega (med visse åbningstider).

    Mad og fællesskaber

    Alle som ønsker at spise i fælleskøkkenet eller i stuen er velkomne til dette. Der er et fælleskøkken og en stue på hver etage. I køkkenerne på de 3 første etager tilbereder vores ernæringsassistenter dejlig hjemmelavet mad og skønne kager til alle ugens dage. De tager gerne imod nye ideer.

    Pårørende og venner er velkomne til at spise med mod betaling - kaffen kan I frit forsyne jer med. Hver anden søndag er der fællesspisning for beboere i restauranten på 1. sal. Vi får en lækker menu og nyder et glas vin til maden.

    Nogle aftener er måltidsværterne med til at skabe hygge omkring måltiderne.

    Fælleslokaler

    På hver etage er der et fællesrum, som indbyder til samvær med dine naboer. Der er også et fælles køkken og en dagligstue. I stueetagen har vi et træningslokale, hvor du kan træne under vejledning af vores fysioterapeut. Borgere udefra bruger også lokalet til træning. I kælderen findes købmanden, som har åben to gange om ugen. I stueetagen har vi også en frisør/fodpleje, som er løbende åben.

    På 1. sal er der et større rum, som vi kalder ”restauranten”, som vi bruger til fælles arrangementer for beboerne. Der er også et lille hyggeligt rum, som vi bruger til kognitiv træning. Det er også på 1. sal at wellness rummet findes.
    På 2. sal har vi indrettet en bodega.
    På 3. sal har vi et gæsteværelse som pårørende kan benytte, hvis de kommer langvejs fra til en eller to overnatninger. Dette skal bestilles på forhånd.

    Udeliv

    Med adresse midt i byen, har vi en dejlig terrasse, som er meget populær om sommeren, og en skøn gårdhave med bærbuske og krydderurter mm., som du kan dufte til og smage på. Vi pynter gårdhaven og terrassen med blomster, som passer til årstiden, så der er en hyggelig atmosfære. I sommerperioden griller vi gerne og hygger i det gode vejr. Er vejret ikke til udeaktiviteter, trækker vi ind i orangeriet. Som pårørende og gæst i huset er du velkommen til at bruge både terrassen og gårdhaven, og har du en stikling eller lignende så sig endelig til.

    Information

    I stueetagen findes en infoskærm, som opdateres løbende med aktiviteter og information fra Aarhus Kommune mm.
    Der udsendes en gang om måneden et nyhedsbrev til pårørende og beboere.
    Kommunikation mellem pårørende og personale foregår via plejehjemmets mail (sikker mail)
    plejehjemmet-troejborg@mso.aarhus.dk

    Sidst opdateret: 15. januar 2024