Gå til hovedindhold

Velkommen

Plejehjemmet Fuglebakken er kendetegnet ved et godt og nært naboskab.

Indhold

  Fuglebakken er et mindre plejehjem med 24 boliger beliggende i pipkvarteret i det nordvestlige Aarhus.  

  Det gør noget helt særligt ved naboskabet, at vi er et mindre plejehjem. Vores beboere kommer hinanden ved og kender hinandens familier og venner godt. Når en ny beboer flytter ind, gør både beboere og medarbejdere meget ud af, at den nye beboer hurtigt føler sig hjemme i sin bolig og mærker det gode naboskab, som vi har på Fuglebakken.  

  Mange beboere kender pipkvarteret særdeles godt, da de har boet her det meste af deres liv. Vi nyder de mange fortællinger om kvarterets forandringer gennem tiden og går gerne ture i nabolaget, så beboerne kan gense steder, der har haft en betydning i deres liv. Lige om hjørnet ligger en mindre dagligvarebutik, som er nem at komme til. Den er velbesøgt og for mange af vores beboere er det en stor livsglæde, at de kan fastholde tidligere dagligdagsaktiviteter, som f.eks. at handle ind eller gå en tur på de villaveje, de kender så godt.  

  Fuglebakken er inddelt i tre etager med otte boliger på hver etage. Mod syd har hver etage en fælles altan med planter og blomster, som husets beboere og medarbejdere passer sammen. Foran plejehjemmet har vi en terrasse, som er et velbesøgt samlingssted. Her er blomster, bærbuske og frugttræer, som vi nyder at dufte til og smage på – gerne med en kold drink i hånden på de varmere dage.  

  På hver etage er der fællesareal med anretter- og spisekøkken og dagligstue med sofaer og tv. Maden bliver tilberedt af en kok og en ernæringsassistent, der hver dag har fokus på at lave god og velsmagende mad, der øger appetitten og tager hensyn til beboernes ønsker og behov.  

  Det skal være rart at bo, arbejde og komme på besøg på Fuglebakken. Vi gør meget ud af, at beboerne og deres familie og venner skal føle sig inddraget i hverdagen, så beboerne kan leve det liv, de drømmer om. 

  Vi glæder os til at byde dig velkommen.

  Sidst opdateret: 25. oktober 2023