På Hedevej tager vi udgangspunkt i beboernes ønsker og daglige rutiner. Vi ved, at en flytning er en stor ændring for beboeren - både fysisk og psykisk, og derfor gør vi alt for, at flytningen til Hedevej bliver så lille en omvæltning som mulig. 

Aktiviteter

Hverdagen er fyldt med mange små aktiviteter, fx hjælpes vi ad med nogle af dagligdagens små gøremål. Derudover er der forskellige aktiviteter på plejehjemmet, fx:

  • Stolegymnastik
  • Gåture i lokalområdet
  • Musik og sang med frivillige
  • Erindringsdans
  • Malerværksted
  • Busture til fx Kalø, Aros, havnen eller Himmelbjerget
  • Vi holder en forårs- og efterårsfest i de enkelte huse (samme dag)
  • Vi har campingvognsuger, hvor vi spiser grillmad i festteltet ca. 5-7 gange over en periode på 3 uger. Vi hygger i forteltet om eftermiddagen og inviterer til underholdning
  • Op til jul får vi lækre, hjemmebagte æbleskiver og gløgg 

Rigtig mange af vores aktiviteter er drevet af pårørende og frivillige. Sammen kan vi skabe de rigtig gode oplevelser for beboerne. Har du mod på at give en hånd med, så kontakt en af forstanderne

Tina Engstrøm 22 44 51 47, e-mail: etib@aarhus.dk.

Ann Carina Jespersen 41 85 53 04, e-mail: anncj@aarhus.dk

I Område Nord er der desuden ansat en oplevelsesmedarbejder til at skabe aktiviteter for beboerne:
Louise Rønne Bengtson, tlf. 51 57 58 33, e-mail: lrbe@aarhus.dk.

Mad og fællesskaber

Vores ernæringsassistenter laver og præsenterer den daglige mad fra husenes centralt beliggende køkkener. Vi får varm mad til middag og en lun ret til brødet om aftenen. Vi bager også selv vores kager. I løbet af dagen serverer vi tre hovedmåltider udover mellemmåltiderne. Vi spiser sammen i fællesstuerne, og dem, der ønsker det, kan spise i deres egen bolig. Vi har et madudvalg bestående af beboere, ernæringsassistenter og en faglig koordinator.

Fælleslokaler

Spisestuerne, dagligstuerne, festsalen og andre fællesarealer bærer præg af, at vi alle skal have plads til at være her. Vi bestræber os på at gøre fællesarealerne så hjemlige som muligt.

Udeliv

Rundt om plejehjemmet har vi en fantastisk have med duftende buske, spiselige planter, en vandskulptur og en livlig hønsegård. Der er også stenskulpturer lavet af lokale kunstnere, som kan nydes på en dejlig tur langs stisystemet rundt om plejehjemmet. I haven har vi en legeplads til både de store og de små, som, sammen med stierne, bliver brugt at vores beboere, pårørende og andre mennesker fra lokalsamfundet.

Vi har vores egen bus, som vi bruger til ugentlige ture og andre aktiviteter i løbet af året.

Kæledyr

Du er velkommen til at have et kæledyr, men du skal selv kunne passe det, og du skal lave en skriftlig aftale med forstanderen.