Gå til hovedindhold

Dagligdagen på Vidtskuevej

Læs mere om livet på Vidtskuevej: Aktiviteter, mad og faciliteter.

  • Læs op

Indhold

    Sammen med dig finder vi frem til, hvad du har brug for for at have en god hverdag. I et hus med mange beboere håber vi på at kunne medvirke til, at der bliver dannet interessefællesskaber blandt beboerne - gerne i fællesskab med familie og pårørende. Det kan fx være, at beboere samles om aktiviteter som gåture, udflugter, sang, frokost, kaffe eller manicure. Vi stræber efter at skabe en dagligdag, der er præget af kvalitet og livsglæde, og vi tror på, at det opstår ved, at personale, beboere og familier samarbejder om at skabe:

    • Et hverdagsmiljø, hvor åbenhed og gensidig respekt er en selvfølge 
    • Et hverdagsmiljø, hvor du lever dit liv, ud fra det du ønsker
    • Et levende nærmiljø hvor vi samarbejder med frivillige og organisationer 
    • Et sundt arbejdsmiljø præget af anerkendende kommunikation, respekt, engagement, medbestemmelse og høj faglighed 
    • Et miljø, hvor vi sammen med tværfaglige samarbejdspartnere tager afsæt i den rehabiliterende og sundhedsfremmende tankegang 

    Aktiviteter

    Kvalitet og livsglæde er kodeordene på Vidtskuevej. Aktiviteterne er drevet af vores aktivitetsmedarbejder, frivillige og pårørende. Vi bestræber os på at få kvalitet ind i vores aktiviteter og at skabe meningsfulde stunder, hvor vi sammen mærker fællesskabet og glæden ved livet.

    Eksempler på aktiviteter:

    • Fællessang: 1 gang i ugen er der sang og musik på etagerne i forbindelse med eftermiddagskaffen. Pårørende er velkomne. Aktivitetsmedarbejderen har sin harmonika med og repertoiret er bredt; beboerne synger alt fra nye og gamle salmer, højskolesange, viser, Kim Larsen, børnesange.
    • Busture i det blå: Når vejret er godt, tager vi på dejlige busture til skoven og Dyrehaven. Turen kan vare op til tre timer, og vi har selvfølgelig kaffe med, som vi nyder - ofte med udsigt til havet.
    • Gudstjeneste: Vi har et nært samarbejde med Fredenskirken om deltagelse ved gudstjenester, babysalmesang, børnekor og Luciaoptog
    • Cykeltur på cykelrickshaw: Cykling uden alder er på en vigtig mission. Hver eneste dag er hundredvis af cykelpiloter med til at virkeliggøre det fællesskab på hjul, som giver ældre mulighed for at komme ud i den friske luft. Vi har en cykel og flere cykelpiloter blandt personalet og tilknyttede frivillige. Ofte går turen til Marselisborg Slot, Mindeparken, skoven, havet og travbanen. Vi har også en Side-By-Side cykel og en el-scooter.
    • Erindringsdans med afdansningsbal: Hver 14. dag står den på dans til genkendelig musik i café Rosen.
    • Traditioner: På Vidtskuevej har vi mange traditioner hen over året bl.a. at åbne julekalender sammen, julefrokost på etagerne, fastelavnsfest med besøg af børn fra Vidtskuehuset, fødselsdagsfest, sommerfest, vaffelis og grill på terrassen, høstfest, én årlig fællesudflugt, ølsmagning og Festuge.

    Mad og fællesskaber

    I dagligdagen er der mulighed for, at du kan spise dine måltider, drikke kaffe og se tv sammen med de øvrige beboere, og du kan også spise dine måltider i din egen lejlighed, hvis du foretrækker det. Vi producerer alle måltiderne i huset, og vi har fokus på økologi, hvor vores økologiske fødevareprocent ligger over 60 procent. Vi spiser frokost kl. 12.00 og får varm mad til aften. 

    Når du har gæster, er du/I velkommen til at deltage i fællesstuen til kaffe/the og en småkage. Som pårørende er du i udgangspunktet altid velkommen til at spise med. Priser kan personalet oplyse.

    Fælleslokaler

    Hvis du får besøg af mange gæster på én gang, kan du låne vores café, café Rosen, som ikke er i drift i dagligdagen. Hver etage har en fællesstue, hvor vi meget gerne ser dig og din familie til arrangementer eller til en kop kaffe eller the.

    Udeliv

    Der er altaner i forbindelse med fællesstuerne og en sti rundt om huset, hvor du kan holde pause ved en af bænkene undervejs. Vi har også en terrasse for enden af huset. Har du lyst til det og mulighed for det, opfordrer vi dig til at bruge faciliteterne - gerne sammen med din familie. Vi pakker gerne lille kurv med kaffe eller the til dig til turen.

    Kæledyr

    Kæledyr er yderst velkomne – du skal dog være i stand til selv at passe det, eventuelt sammen med din familie. Dit kæledyr må ikke være til gene eller fare for andre, og det må ikke opholde sig der, hvor vi tilbereder maden. Vi har en besøgshund: Kiwi, som, sammen med sin ejer, besøger de beboere, der har lyst til at få besøg. Vi har også et fuglebur med kanariefugle og et akvarium fyldt med farvestrålende fisk.

    Sidst opdateret: 8. november 2023