Sammen med dig finder vi frem til, hvad du har brug for for at have en god hverdag. I et hus med mange beboere håber vi på at kunne medvirke til, at der bliver dannet interessefællesskaber blandt beboerne - gerne i fællesskab med familie og pårørende. Det kan fx være, at beboere samles om aktiviteter som gåture, udflugter, sang, frokost, kaffe eller manicure. Vi stræber efter at skabe en dagligdag, der er præget af kvalitet og livsglæde, og vi tror på, at det opstår ved, at personale, borgere og familier samarbejder om at skabe:

 • Et hverdagsmiljø, hvor åbenhed og gensidig respekt er en selvfølge 
 • Et hverdagsmiljø, hvor du lever dit liv, ud fra det du ønsker
 • Et levende nærmiljø hvor vi samarbejder med frivillige og organisationer 
 • Et sundt arbejdsmiljø præget af anerkendende kommunikation, respekt, engagement, medbestemmelse og høj faglighed 
 • Et miljø, hvor vi sammen med tværfaglige samarbejdspartnere tager afsæt i den rehabiliterende og sundhedsfremmende tankegang 

Aktiviteter

Kvalitet og livsglæde er kodeordene på Vidtskuevej. Aktiviteterne er drevet af vores musik- og livsglædemedarbejder, frivillige, pårørende og vores oplevelsesmedarbejdere. Vi bestræber os på at få kvalitet ind i vores aktiviteter og at skabe meningsfulde stunder, hvor vi sammen mærker fællesskabet og glæden ved livet. Vi sørger for, at de beboere, som ikke har mulighed for at deltage i de fælles arrangementer, kan få musikalske-besøg i deres lejligheder, hvis de ønsker det.

Eksempler på aktiviteter:

 • Fællessang: Hver uge har vi 1 times fællessang på etagerne i forbindelse med eftermiddagskaffen. Pårørende er velkomne. Repertoiret er bredt og beboerne synger alt fra nye og gamle salmer, højskolesange, viser, Beatles, børnesange, moderne sangbare popsange. Vi har en Bluetooth-højtaler, som giver mulighed for at lytte til god musik og gribe beboernes egne ønsker. Vi bruger Spotify, YouTube og internettet til at finde musik og dele informationer om komponister og kunstnere.
 • Strikkeklub med venskabsbesøg fra verden: Hver mandag har vi strikkeklub. Vi strikker lapper, som hækles sammen til tæpper. Det er blevet til rigtig mange tæpper, som gennem nye kulturelle venskaber fragtes ud i den store verden, hvor der er brug for dem. Strikkeklubben har etableret venskaber med antropologistuderende Malte, som har uddelt tæpper til fattige familier i Mongoliet og besøgt strikkeklubben flere gange. Tre stolte masaier har også besøgt os i deres festlige dragter. De har fortalt om deres kultur, danset, hoppet og sunget og bragt tæpper med til deres familier på savannen i Tanzania.
 • Musikere i stuen: En gang om ugen synger vores musik- og livsglædemedarbejder ved flyglet i stuen. I løbet af året er der små koncerter og festlige indslag i dagligstuerne. Vi får også besøg af: voksenkor, børnekor, Luciaoptog fra Fredenskirken, jazzmusikere som spiller ved flyglet, pianisten Fru Kaiser spiller op til fællessang, og spillemandsorkesteret AROSIMUS spiller folkedansermusik for os.
 • Busture i det blå: Når vejret er godt, tager vi på dejlige busture til skoven og Dyrehaven. Turen kan vare op til tre timer, og vi har selvfølgelig kaffe med, som vi nyder ude - ofte med udsigt til havet.
 • Gudstjeneste: Vi har et nært samarbejde med Fredenskirken om deltagelse ved gudstjenester, babysalmesang og sommercaféer.
 • Jazzklub: Matthias, der er frivillig, vender jazzplader på en rejsegrammofon og fortæller om jazzens væsen og historie. Mens vi lytter og lærer, nyder vi et glas vin og lidt andet godt til ganen.
 • Cykeltur på cykelrickshaw: Cykling uden alder er på en vigtig mission. Hver eneste dag er hundredvis af cykelpiloter med til at virkeliggøre det fællesskab på hjul, som giver ældre mulighed for at komme ud i den friske luft. Vi har en cykel og flere cykelpiloter blandt personalet og tilknyttede frivillige. Ofte går turen til Marselisborg Slot, Mindeparken, skoven, havet og travbanen. Vi har også en Side-By-Side cykel og en el-scooter.
 • Erindringsdans med afdansningsbal: Hver 14. dag står den på festlig dans og god musik i café Rosen.
 • Årshjul: Hos os byder årshjulet på julekalender, julefrokoster, julehygge, fastelavnsfest med besøg af børn fra Vidtskuehuset, sommerfest, vaffelis og grill på terrassen, høstfest, fødselsdagsfest, én årlig fællesudflugt, ølsmagning og Festuge.

 

Mad og fællesskaber

I dagligdagen er der mulighed for, at du kan spise dine måltider, drikke kaffe og se tv sammen med de øvrige beboere, og du kan også spise dine måltider i din egen lejlighed, hvis du foretrækker det. Vi producerer alle måltiderne i huset, og vi har fokus på økologi, hvor vores økologiske fødevareprocent ligger over 60 procent. Vi spiser frokost kl. 12.00 og får varm mad til aften. 

Når du har gæster, er du/I velkommen til at deltage i fællesstuen til kaffe/the og en småkage. Som pårørende er du i udgangspunktet altid velkommen til at spise med. Priser kan personalet oplyse.

Fælleslokaler

Hvis du får besøg af mange gæster på én gang, kan du låne vores café, café Rosen, som ikke er i drift i dagligdagen. Hver etage har en fællesstue, hvor vi meget gerne ser dig og din familie til arrangementer eller til en kop kaffe eller the.

Udeliv

Der er altaner i forbindelse med fællesstuerne og en sti rundt om huset, hvor du kan holde pause ved en af bænkene undervejs. Vi har også en terrasse for enden af huset. Har du lyst til det og mulighed for det, opfordrer vi dig til at bruge faciliteterne - gerne sammen med din familie. Vi pakker gerne lille kurv med kaffe eller the til dig til turen.

Kæledyr

Kæledyr er yderst velkomne – du skal dog være i stand til selv at passe det, eventuelt sammen med din familie. Dit kæledyr må ikke være til gene eller fare for andre, og det må ikke opholde sig der, hvor vi tilbereder maden. Vi har tre besøgshunde: Kiwi, Mille og Emma, som, sammen med deres ejer, besøger de beboere, der har lyst til at få besøg. Vi har også et fuglebur med en dværgpapegøje og en undulat og et akvarium fyldt med farvestrålende fisk.