Gå til hovedindhold

Hverdagslivet på Kristiansgården

Læs mere om livet på Kristiansgården: Aktiviteter, mad og faciliteter.

 • Læs op

Indhold

  På Kristiansgården skal livet leves hele livet. Det er vigtigt, at beboerne er selvbestemmende over eget liv. Vi er alle forskellige, og der skal være plads til forskellighed og spontanitet. Vi forsøger at tilgodese alles behov og ønsker. Der skal altid være tid til en snak og nærvær. Lokalsamfundet fylder en stor del af dagligdagen. Vi har ofte besøg af skoleklasser på flere alderstrin, hvor vi synger, danser og snakker sammen om stort og småt.

  Aktiviteter

  Vi sætter stor pris på aktiviteter, små som store. Aktiviteterne sker ved hjælp af familier, frivillige, lokalsamfundet, oplevelsesmedarbejder samt personale.

  Eksempler på aktiviteter:

  • Besøg af skoleklasser (for nuværende fra 3 klassetrin)
  • Sang og musik
  • Ture ud af huset (til fx ARoS, Storcenter Nord, Festugen, Den gamle By mm.)
  • Besøg af Produktionshøjskolen (manicure og lydbanko)
  • Banko
  • Gudstjeneste
  • Årstidernes fester

  En god dag kan beriges med en tur ud i vores dejlige have, som vi nogle gange kommer til at kalde vores park. Haven har været et fællesprojekt mellem os og lokalsamfundet. Vi har fået hjælp af lokale kunstnere, skoleklasser, klubber, uddannelsesinstitutioner.
  Vi holder af ture ud i det blå, hvor vi nyder naturen. Vi deler en bus med lokalcenter Eskegården her i Beder, og det fungerer godt til alles bedste.

  Mad og fællesskaber

  Vi laver al mad fra bunden i vores dejlige køkken, hvor vi prioriterer at bruge økologiske råvarer. Morgenmaden bliver serveret fra en buffet, så beboerne kan vælge efter, hvad de har lyst til netop den morgen. Vi får varm mad til middag, hvor ernæringsassistenterne sammen med personalet er med til at servere og nyde maden. Så kan vi samtidig få en snak om livretter og madønsker til andre dage - vi sætter ka' li' mad i fokus. Er vejret til det, starter vi grillen i gårdhaven. Til fødselsdage er der altid lagkage eller kringle til kaffen og mulighed for at ønske en ret til den varme mad – hvad er livretten?
  Menuplanen hænger på tavlen ved indgangen.

  Fælleslokaler

  Vi har flere fællesrum, som må og bliver benyttet af alle. Vi byder familie, ægtefæller og venner meget velkomne, og der er altid kaffe på kanden. Nærværet med andre er en del af det gode hverdagsliv. Skal en fødselsdag eller andet markeres for en mindre gruppe, så finder vi ud af en løsning i fællesrummene.

  Udeliv

  Vi følger årstidernes gang både på ture ud af huset, fra vinduerne og fra ture i haven. Vi håber meget på, at små fugle vil finde bo i de mange fuglekasser, som 4. klasserne på Beder Skole har lavet til os. De hænger i træerne og pynter med deres glade farver. I gårdhaven har vi krydderurter, tomater og agurker, som vi både passer og spiser. Så snart vejret er til det, nyder vi måltiderne i gårdhaverne.

  Kæledyr

  Husets kat, Adam, går frit omkring – både inde og ude. Den elsker at blive kælet med, og er bestemt klar over, hvor maden er. Beboere er meget velkomne til at have egne kæledyr med, hvis de kan passe dyrene selv, og det ikke skaber konflikt med husets andre kæledyr. Enkelte personaler har deres egne kæledyr med på arbejde til glæde for alle.

  Sidst opdateret: 16. november 2023