Gå til hovedindhold

Dagligdagen på Malling

Læs mere om livet på Malling: Aktiviteter, mad og faciliteter.

  • Læs op

Indhold

    På Malling Plejehjem skal livet leves hele livet. Det er vigtigt, at beboerne er selvbestemmende over eget liv. Vi er alle forskellige, og der skal være plads til forskellighed og spontanitet. Vi forsøger at tilgodese alles behov og ønsker. Der skal altid være tid til snak og nærvær, og vi ønsker, at lokalsamfundet skal være en naturlig del af dagligdagen hos os.  

     

    Aktiviteter

    Vi tilrettelægger en aktivitetsplan, som så vidt muligt tilgodeser beboernes ønsker. Vi har både hyppigt tilbagevendende aktiviteter som tirsdagsgymnastik, busture og fredagsbar og årlige begivenheder og fester i forbindelse med højtider og lignende.

    Vi prioriterer altid at have aktiviteter i kalenderen, så vi kan være med til at sikre beboerne en aktiv og spændende hverdag.

    Nogle aktiviteter arrangeres med pårørende og frivillige, og vi tager meget gerne imod hjælp og forslag.

    Eksempler på aktiviteter:

    • Brunch
    • Gymnastik
    • Besøg af børnekoret
    • Oplæsning
    • Fredagsbar
    • Gåtur
    • Historiske foredrag
    • Bustur
    • Besøg af børnehave
    • Banko
    • Dans og musik
    • Kreative aktiviteter
    • Sangcafé

     

    Mad og Fællesskaber

    Vi ved, at de daglige måltider betyder meget for vores beboere, og derfor sørger vores dygtige ernæringsassistenter hver dag for at tilberede dejlig hjemmelavet mad. Menuplanen laves i samarbejde med beboerne, så flest muligt bliver tilgodeset, når denne tilrettelægges.  

    Malling Plejehjem er registreret med et økologisk bronze spisemærke, hvilket betyder, at mellem 30-60% af den mad vi serverer er økologiske. Det er vigtigt for os, at den mad vi præsenterer for beboerne er sund og velsmagende, så den kan være med til at stimulere dem både fysisk og mentalt.  

    Vi spiser dagens varme måltid til frokost, og ved særlige lejligheder mødes vi til brunch. 

     

    Frisættelse

    Malling Plejehjem er et af de ti plejehjem i Aarhus Kommune, som er udvalgt til frisættelse over de næste 2-3 år.

    For dagligdagen på plejehjemmet kommer det til at betyde, at vi vil have bedre mulighed for at forfølge de løsninger, som passer bedst til vores beboere og medarbejdere.

    Vi arbejder derudover aktivt hen imod at blive et Eden registreret plejehjem. Det betyder blandt andet en løbende forandring af hverdagskulturen, så vi ud fra Eden Alternative filosofien kan være med til modvirke ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed hos vores beboere, og at vi tager udgangspunkt i det levede liv, og hvad der skaber livskvalitet for den enkelte.

    Gode relationer skal skabes og understøttes på tværs. Derfor prioriterer vi en sundhedsfaglig understøttelse, så den enkelte kan holde fast i de ting der skaber livskvalitet.    

     

    Fælleslokaler

    Vi har flere fælleslokaler, som kan bruges i hverdagen, ved festlige lejligheder, og når vi har store eller små arrangementer for beboerne. Der er både i hovedbygningen og i de renoverede huse lokaler og mindre fælleskøkkener, som kan bruges til de daglige aktiviteter. Derudover råder vi over en festsal, som bruges til blandt andet fredagsbar og sangcafé mm. 

    Det er muligt at låne et lokale, hvis man f.eks. ønsker at holder fødselsdag for sin familie el.lign. Dette skal aftales med forstander. 

     

    Udeliv og lokalsamfund

    Plejehjemmet ligger centralt placeret i Malling i et roligt og hyggeligt lokalsamfund. Tæt på finder i både letbane, bus, indkøb og andre af byens faciliteter som kirke, biograf og kro. Malling er en lille men levende by, og det er vigtigt for os, at lokalsamfundet og dets borgere kommer til at fylde en naturlig del af hverdagen hos os.

    Med letbane eller bus er Aarhus også inden for overskuelig afstand. Vi har på plejehjemmets matrikel udefaciliteter med lidt legefaciliteter og gårdhaver, som indbyder til ophold, når vejret er godt.  

     

    Træning

    Vi har på plejehjemmet træningsfaciliteter, som beboere kan benytte sammen med vores fysioterapeut eller ergoterapeut.

    Vi har desuden flere fysiske aktiviteter i vores kalender, og mange af vores beboere benytter de fælles gåture, den ugentlige tirsdagsgymnastik og arrangementet dans og musik til at holde sig i form og pleje de sociale relationer.

    Sidst opdateret: 13. maj 2024