Gå til hovedindhold

Dagligdagen på Solbjerg

Læs mere om livet på Solbjerg: Aktiviteter, mad og faciliteter.

  • Læs op

Indhold

    På Solbjerg Plejehjem skal det gode hverdagsliv leves. Vi er et Eden Alternative registreret plejehjem.

    I Solbjerg er der varme og hjemlighed, og alle bidrager til det gode hverdagsliv og fællesskabet på tværs. Beboerne har mulighed for at komme med ønsker til menu og forskellige aktiviteter. Der er særlige arrangementer i løbet af året og forskellige traditioner, og vi stræber efter at tilgodese alle beboernes ønsker og behov. Dagplejen besøger os om torsdagen – så der emmer huset af børn og leg.

    Aktiviteter

    Rigtig mange af vores aktiviteter er drevet af de mange frivillige og pårørende/familier. For at kunne skabe de gode oplevelser for beboerne, er det vigtigt med så mange som muligt – til at give en hånd med. Har du mod på det så kontakt forstander Marianne Pind på 51 57 68 75 eller mail mpi@aarhus.dk.

    Eksempler på aktiviteter/traditioner:

    • Bustur om tirsdagen
    • Gudstjeneste hver anden torsdag
    • Stolegymnastik
    • Syng sammen
    • Højtoplæsning
    • Koncerter
    • Høstfest

    Mad og fællesskaber

    Maden er hjemmelavet i vores eget køkken. Vi får varm mad til middag efter beboernes egne ønsker. Der er fire spisestuer, som alle indbyder til, at vi spiser sammen.

    Fælleslokaler

    Vi har et stort fælles lokale, hvor en del af de fælles aktiviteter afholdes.

    Udeliv

    På Solbjerg plejehjem har vi en dejlig, gammel have med frugttræer, drivhus og frugtbuske, som danner dejlige omgivelser til gåture og til at opleve fuglelivet tæt på og høre fuglesang. I haven har vi en campingvogn, som vi bruger i sommermånederne. Vi griller og hygger på tværs med daginstitutioner og skolen. Vi laver bålmad sammen og moster æbler.

    Kæledyr

    Vi har to sorte hankatte. De er søde og tamme og bevæger sig scenevant rundt i hele huset. Du er velkommen til at have dit eget kæledyr med, men du skal selv kunne passe det.

    Sidst opdateret: 8. november 2023