Gå til hovedindhold

Velkommen

Solbjerg Plejehjem skal være kendetegnet ved at være et levende hus, hvor livet er værd at leve.

  • Læs op

Indhold

    På Solbjerg Plejehjem skal det gode hverdagsliv leves. Vi lægger vægt på de små hverdagsting og nærværet. Vi er et Eden Alternative registreret plejehjem, og arbejder sammen for at skabe et hjem, der danner ramme om en meningsfuld og levende hverdag for husets beboere. 

    Det er vigtigt for os, at man som ny beboer mærker, at man ikke skal lave sit liv om, fordi man flytter på plejehjem. På Solbjerg fortsætter man sit liv. Det er vores opgave at skabe rammerne til, at man - sammen med sin familie og venner - kan gøre som man plejer. Også selvom om medarbejderne er der. En gang om måneden udkommer vores avis Solstrålen, så beboere og familier kan følge med i, hvad der sker på Solbjerg.

    Plejehjemmet har 39 lejligheder. I de største lejligheder kan ægtepar bo sammen. Ud over ens egen bolig har Solbjerg lyse fælles dagligstuer, mange hyggelige nicher på gangene og skønne udendørs forhold med bl.a. lukkede gårdhaver, store terrasser og et drivhus. 

    Vi vægter de fælles måltider højt, og glæder os dagligt over de mange gode stunder, som beboerne har, når vi samles i husets spisestuer. Vi prioriterer, at der er mange medarbejdere på arbejde omkring måltiderne, så der bliver skabt de bedste forudsætninger for både ro og gode samtaler. Husets beboere hjælper til med at skrælle kartofler, dække borde, folde servietter, sende fade rundt og rydde af og vaske op efter måltidet. Alle har forskellige ressourcer og interesser, og i fællesskab finder vi ud af, hvordan alle kan bidrage til det gode hverdagsliv på Solbjerg.

    Familier og frivillige er en vigtig og naturlig del af hverdag hos os. Vi er beriget af en stor støtte fra lokalsamfundet, som er gode til at tænke plejehjemmet ind i forskellige aktiviteter. Skolen inviterer fx beboere og medarbejdere til gymnastikopvisning, byens børnehaver kommer fast på besøg, og Folkehuset Solbjerg tænker aktivt plejehjemmet ind, når de planlægger aktiviteter. 

    Husets mange frivillige kender huset, medarbejdere og beboere godt, og er gode til selv at finde på forskellige aktiviteter, som beboerne vil have glæde af. Vi har vores faste besøgshund Mille, som jævnligt kommer på besøg. Hun kender også vores to huskatte Plet og Sorte godt, som har boet på Solbjerg i mange år.

    Som ledelse er det vigtigt for os, at vi understøtter en hverdag præget af hjemlighed, selvbestemmelse og spontanitet. Der er plads til, at beboere og medarbejdere er forskellige og med forskellige behov. Vi nyder at se, når medarbejderne selv koordinerer, hvordan de kan bringe deres fagligheder og interesser i spil, så det er meningsfuldt og spændende at gå på arbejde.

    Ledelsen på Solbjerg består af forstander Marianne Pind (tv.) og viceforstander Ditte Marie Fischer (th.) 

    Vi glæder os til at byde dig velkommen. 

    Sidst opdateret: 19. marts 2024