Gå til hovedindhold

Dagligdagen på Sabro

Læs mere om livet på Sabro: Aktiviteter, mad og faciliteter.

  • Læs op

Indhold

    Vi tilrettelægger dagligdagen på Sabro, så den passer til den enkeltes behov. Det er beboernes hjem, og derfor gør vi en indsats for, at de i videst muligt omfang kan fortsætte deres tilværelse, som de ønsker det. Det gør vi blandt andet ved at tilbyde en bred vifte af sociale såvel som fysiske aktiviteter, og nogle rammer der er både hyggelige og hjemlige.     

     

    Aktiviteter

    På Plejehjemmet Sabro bestræber vi os på løbende at fylde kalenderen med spændende aktiviteter. En gang om dagen har vi en aktivitet for alle beboere. Nogle af aktiviteterne er faste – tirsdag kl.10 står der f.eks. altid ‘aktivitet og spil’ på programmet, og fredag spiser vi i fællesskab brunch med æg, bacon og pølser i caféen. Andre begivenheder er årligt tilbagevendende, og vi holder flittigt traditionerne i hævd med både påskefrokost, julefrokost og en hyggelig sommerfest for beboere og pårørende.

    En gang om måneden tager vi på tur, når vores fysioterapeut sætter sig bag rattet i bussen. Sammen med beboerne aftaler vi, hvor de gerne vil hen, og opdeler dem så vidt muligt i grupper efter ønske.

    Vi får efter aftale besøg af både frisør og fodplejer.

    Nogle aktiviteter arrangeres af frivillige og pårørende, og vi tager meget gerne imod hjælp og forslag udefra.

    Eksempler på aktiviteter:

    • Besøg af den lokale dagpleje
    • Siddende gymnastik
    • Fredagsbrunch
    • Aktiviteter og spil
    • Wellness
    • Banko
    • Gudstjeneste
    • Fælles gåtur
    • Busture

    Mad og Fællesskaber

    Vores dygtige ernæringsassistenter tilbereder hver dag dejlige hjemmelavede måltider til beboerne. Vi tilstræber, at 70% af den mad der laves på plejehjemmet, skal være økologisk. Dagens varme måltid spiser vi til frokost, og i hverdagen foregår det i de små fælleskøkkener på de enkelte afdelinger. Hver fredag mødes alle, der har lyst til traditionel brunch i cafeen. Ved højtider spiser beboerne også sammen, ligesom der ind imellem arrangeres herre- og damefrokoster.

    Ernæringsassistenterne laver madplanen og sørger for, at den kommer ud til beboerne, så de har et overblik over ugen. Køkkenpersonalet er til stede i dagtimerne, og beboerne er altid velkomne til at henvende sig med forslag og ønsker til menuplanen. Det er også muligt mod betaling at invitere gæster og pårørende med til brunch eller til de daglige måltider.

    Ønsker man at indtage sin mad alene, er det naturligvis også en mulighed.

     

    Fælleslokaler

    Plejehjemmet ligger i forbindelse med Folkehuset Sabro, og det giver gode muligheder for også at bruge nogen af deres lokaler. Vi har mulighed for at bruge Folkehusets festsal til arrangementer i aftentimerne, og hver torsdag bruger vi den til stolegymnastik. Om fredagen benytter vi caféen til vores fredagsbrunch.

    På selve plejehjemmet har vi små fælleskøkkener med fjernsyn og siddepladser på de enkelte afdelinger og et lidt større køkken, i det vi kalder Huset. Solskinsstuen er beboernes lokale på plejehjemmet, og her foregår flere af de faste ugentlige aktiviteter.

    Du er velkommen til også at benytte plejehjemmets fælleslokaler sammen med dine gæster. Ønsker beboere eller pårørende at afholde f.eks. en fødselsdag, kan lokale bookes hos forstander og mad bestilles hos køkkenpersonalet.

    Udeliv og lokalsamfund

    Omkring plejehjemmet har vi flere dejlige udefaciliteter, som vi bruger, hver gang vejret tillader det. Vi har blandt andet tre gårdhaver med både fiskedam, en rislende bæk, overdækket pavillon, drivhus med vindruer og agurker og en sansehave. Her griller vi sammen om sommeren, og vi har også lavet pandekager over bål.

    Vi har også en fast gåtursrute, som bringer os lidt rundt i området. Den går vi sammen mindst en gang om måneden. Plejehjemmet er placeret i et hyggeligt og overskueligt lokalsamfund, og mange af byens beboere har deres daglige gang i bygningen, når de for eksempel bruger træningscenteret, eller når de lokale foreninger benytter Folkehuset til dans eller gymnastik.       

    Træning

    I tilknytning til plejehjemmet har vi et meget fint træningscenter. Det er opdateret med nye maskiner, så der er god mulighed for at holde sig i form. Vi har ansat en dygtig fysioterapeut, som gerne hjælper til med træningen eller med et lægge et træningsprogram, hvis man ønsker at selvtræne.

    En gang om ugen har vi stolegymnastik i festsalen, og vi arrangerer også gerne en fælles gåtur eller andre initiativer, som kan være med til at sikre en aktiv hverdag, for dem der ønsker dette.

    Sidst opdateret: 13. maj 2024