Gå til hovedindhold

Dagligdagen på Sønderskovhus

Læs mere om livet på Sønderskovhus: Aktiviteter, mad og faciliteter.

  • Læs op

Indhold

    Aktiviteter

    Vi sørger for, at der altid er en lang række både tilbagevendende og mere spontane aktiviteter, som plejehjemmets beboere kan deltage i. Vi planlægger så vidt muligt aktiviteter og udflugter, så beboerne deltager i grupper sammen med andre ligesindede. Det kan være, at nogen beboere har et godt sammenspil, deler interesser eller har en særligt stor glæde ved at snakke sammen, og det synes vi er vigtigt at have med i planlægningen.

    Vi tager gerne beboerne med på råd, hvis de har gode idéer til aktiviteter, og ofte kan vores engagerede terapeuter trylle lidt, hvis nogen byder ind med særlige ønsker til aktivitetskalenderen.

    Flere gange om året har vi tilbagevendende arrangementer. Et par gange om året holder vi en større fest for alle beboerne, hvor de har mulighed for at invitere deres pårørende. Afhængig af vejret kan vi enten grille eller låne cafeen i Folkehuset. Derudover afholder Lions en årlig fest for os, og så er det en tradition, at vi får besøg af Lystrupkoret.

    Vi har et tæt samarbejde med den lokale folkekirke, som er vores nærmeste nabo. En gang om måneden får vi besøg af præsten fra enten Lystrup eller Elsted Kirke, som holder gudstjeneste for os, og så kommer vi i selve kirken til særligt tilrettelagte erindringsgudstjenester. Det er en forenklet gudstjeneste, som er tilpasset plejehjemsbeboernes behov. Det giver mulighed for at opleve kirkerummet, selvom man ikke nødvendigvis er i stand til at deltage i en almindelig gudstjeneste. Det er vores erfaring, at det kan få alle mennesker lidt ned i gear.          

    Eksempler på aktiviteter:  

    • Stolegymnastik 
    • Spabad med let adgang for gangbesværede 
    • Gudstjeneste på plejehjemmet ved en af de lokale præster 
    • Erindringsgudstjeneste i den lokale kirke 
    • Cykeltur med personale til Engsøen eller byen 
    • Besøg af de lokale spejdere 
    • Køretur ud i det blå 
    • Bustur 
    • Fredagsklub 
    • Torsdagsmusik med tema valgt af beboerne  

    Vi har det privilegie at dele lokaler med det lokale folkehus. Det er et aktivt hus med mange aktiviteter, og en del af dem er også interessante for vores beboere:  

    • Fællessang 

    • Foredrag 

    • Fællesspisning 

    • Damefrokost 

    • Koncerter 

    • Spil og aktiviteter  


    De frivillige spiller en væsentlig rolle i planlægningen og udførelsen af aktiviteter på Sønderskovhus. Ofte foregår dette i samarbejde med personalet, og vi gør en stor indsats for altid at engagere, informere og understøtte vores frivillige, så de har de bedst mulige vilkår, for at skabe meningsfulde aktiviteter for beboerne.

    Kontakt gerne ledelsen hvis du har lyst til at være frivillig på Sønderskovhus.     

     

    Mad og Fællesskaber 

    Vores dygtige ernæringsassistenter tilbereder hver dag lækker varm mad til middag. Oftest får vi to retter – en hovedret og en for- eller efterret. Når køkkenpersonalet laver mad, tager de hensyn til både sundhed, økologi, klima og årstid, men først og fremmest til hvad de fornemmer, at beboerne godt kan lide. Det er personalet, som tilrettelægger menuplanen, men det er altid muligt at komme med forslag, ønsker eller kritik.

    Vi har altid plads til gæster, og de pårørende er velkomne til at spise med, enten i dagligstuen eller i beboerens egen bolig. Dette skal annonceres til personalet på forhånd.

    I forbindelse med plejehjemmet ligger Folkehuset Lystrup, hvor der i cafeen fem dage om ugen serveres varm mad. Dette giver beboerne et alternativ til den daglige frokost og mulighed for at komme lidt ud af de vante rammer, enten på egen hånd eller sammen med pårørende.

    Når en beboer har fødselsdag, hejses flaget, og hele afdelingen får lagkage.    

     

    Fælleslokaler 

    I hver af plejehjemmets tre enheder har vi en stor fællesstue, hvor mange af dagens aktiviteter finder sted. Det er også her vi spiser de daglige måltider.  

    Skal vi have større fester eller arrangementer, så låner vi caféen i Folkehuset, hvor der er plads til både beboere og pårørende. Vi har et tæt samarbejde med Folkehuset, som ofte hjælper med at facilitere aktiviteter for vores beboere.

    Det er også muligt for beboere at låne et lokale på Sønderskovhus, hvis de ønsker at invitere gæster til fx en fødselsdag. Det kan foregå enten i vores rummelige pavillon eller i et lokale på plejehjemmet.    

     

    Udeliv og lokalsamfund

    Plejehjemmet er placeret i et grønt smørhul omgivet af trækroner, rekreative områder og dejlige fælles udefaciliteter. Vi lægger vægt på, at en god og værdig alderdom også indebærer muligheden for at komme ud af sin lejlighed.

    Vores dejlige have er forbundet af et bredt stisystem, som giver let mulighed for at komme rundt på området. Her er der mange forskellige terrasser og hjørner samt hængesofa, træer, blomster, buske og et meget populært orangeri, hvor man kan være i læ for vind og vejr.

    Alle lejligheder i stueetagen har udgang til egen have indhegnet af en lav bøgehæk, og beboere på 1. sal har også adgang til alle fællesarealerne. 

    Vi oplever god interaktion med lokalsamfundet og har en stor gruppe lokale frivillige, som er med til at skabe en spændende og aktiv hverdag for vores beboere. Vores nære tilknytning til Folkehuset gør, at der kommer mange mennesker i huset, både for selv at deltage i aktiviteter, og fordi de har et ønske om at bidrage til livet på Sønderskovhus.  

     

    Træning og personlig pleje 

    Vi har et stort træningsrum, og op til fire gange om ugen er der holdtræning med enten vores fysioterapeut eller ergoterapeut. Har man mulighed for det, er det også muligt at selvtræne, og vores terapeuter hjælper gerne med at udforme et træningsprogram.

    Mange af vores beboere er særligt glade for spabadet. Det er på størrelse med et badekar, men med alle de funktioner man forbinder med et rigtigt spabad. Der er let adgang via en elektronisk stol, som løfter brugeren ned i karet.

    Vi får jævnligt besøg af frisør og fodplejer, og der er en fast læge tilknyttet plejehjemmet.  

    Sidst opdateret: 30. maj 2024