Gå til hovedindhold

Velkommen

Skovvang er et specialplejehjem for borgere med demens i en sen fase.

Indhold

  Skovvang er et nybygget specialeplejehjem i det nordlige Aarhus. Huset rummer 93 boliger, som er fordelt på fire specialboligafdelinger - Alpedalen, Birkelunden, Ceder Allé og Duevænget samt 32 korttidsboliger og et specialiseret dagcenter for hjemmeboende borgere med demens. Fra de fleste boliger er der udsigt til grønne arealer, og med Skovvangskolen som genbo er der altid liv og glade børn i nærområdet.   

  Som borger bliver man tilbudt en bolig på Skovvang, hvis det vurderes, at man grundet en demenssygdom har særlige udfordringer eller behov der gør, at man ikke kan bo på et af kommunens andre plejehjem. Medarbejderstaben er specialiseret i at arbejde med beboere med demenssygdom og selve plejehjemmet er bygget og indrettet med blik for, at det skal være et hjem for mennesker med behov for en demensfaglig boform og omsorg, der sikrer dem rammerne for et godt og trygt liv.

  Fra alle afdelinger er der adgang til en fælles have med stisystemer, som giver mulighed for gåture i et sikkert miljø. Hver afdeling har også en afgrænset terrasse med havemøbler og blomsterkrukker, som beboerne kan være med til at passe.

  Huset er udsmykket med en blanding af collager, akvareller og farvede vitriner. Foran hoveddøren til hver bolig hænger en erindringsvitrine, hvor beboerne med private fotografier, rejsefund, pyntegenstande eller minder fra arbejdslivet kan fortælle netop deres livshistorie. 

  Vi ser det som vores fornemste opgave at skabe en hverdag for vores beboere, der er meningsfuld og som tager udgangspunkt i den enkelte – altid med øje for de individuelle udfordringer. Ved at se den enkelte og gribe dagen og nuet, skaber vi stjernestunder for vores beboere hver eneste dag.

  Ledelsen på Skovvang består af overforstander Mai McLeod Winther samt forstandere på de enkelte afdelinger; Marianne Louise Larsen (Alpedalen), Lene Kristensen (Birkelunden), Stefi Olesen (Ceder Allé), Anja Dinsen (Duevænget), Bente Lund (Dagscenter og korttidsafsnit) og viceforstander for service og vaskeri Dorthe Vand.

  Vi glæder os til at byde dig velkommen.
  Mai McLeod Winther, Overforstander for Specialplejehjemmet for demens, Skovvang.

  Sidst opdateret: 24. oktober 2023