Skæring plejehjem har adresse på Sommersmindevej 4 i Egå, ca. 14 km fra Aarhus centrum. I nærområdet er der en dejlig strand, vand og skøn natur. Vi har en god stemning i dagligdagen, hvor alle beboere har mulighed for at komme med ønsker til menu og aktiviteter til det gode hverdagsliv. Vi forsøger at tilgodese alles behov og ønsker, og vi har både faste aktiviteter i løbet af ugen og særlige arrangementer hen over året.

Aktiviteter

Rigtig mange af vores aktiviteter er drevet af pårørende og frivillige. Sammen kan vi skabe de rigtig gode oplevelser for beboerne. Udeliv er vores vision. Har du mod på at give en hånd med, så kontakt forstander Helen G. Hermansen, tlf. 87 13 29 54, e-mail: hgh@aarhus.dk.

I Område Nord er der desuden ansat en oplevelsesmedarbejder til at skabe aktiviteter for beboerne:
Louise Rønne Bengtson, tlf. 51 57 58 33, e-mail: lrbe@aarhus.dk.

Eksempler på aktiviteter:

  • Udeliv
  • Mad på bål
  • Gåtursvenner
  • Sang
  • Besøgshund
  • Sansegudstjeneste
  • Cykelture
  • Træning

Mad og fællesskaber

Maden på Skæring plejehjem er hjemmelavet i vores egne køkkener. Vi får varm mad til middag efter beboernes egne ønsker. Om sommeren griller vi på terrassen, og vi laver mad på bål flere gange om året.

Fælleslokaler

Der er mulighed for at låne fælleslokaler på Skæring lokalcenter til at fejre sin fødselsdag og andre begivenheder med familie og venner. I hver enhed er der en fælles spise- og opholdsstue, som er indrettet med køkken og spiseplads, stuemøbler og fjernsyn. Spise- og opholdsstuen danner en naturlig ramme om hverdagslivet i boligerne. Vi har også et orangeri, hvor vi ofte sidder sammen.

Udeliv

På Skæring plejehjem er vores vision: udeliv. Vi ønsker et aktivt og meningsfuld hverdagsliv for beboerne med udgangspunkt i deres ønsker og behov – med udgangspunkt i udeliv og Plant Liv, som er et stort projekt i Aarhus Kommune, som skal bringe beboere på plejehjem tættere på naturen, fordi naturen styrker menneskers trivsel, sundhed og livsglæde i alle ældre.
Udeliv har til formål at skabe værdi for beboerne, deres familie og andre nære, ved at give dem mulighed for at bibeholde et udeliv – hver dag, hele året, hele livet.
Hver lejlighed har en terrasse eller altan.
Vi har også en have med frugtrær, bålplads, drivhus, dueslag, urtehave og orangeri. I nærområdet er der strand, vand og dejlig natur. Vi får ofte besøg af børn fra områdets institutioner og af spejderne, som alle skaber hyggelige stunder med beboerne.

Kæledyr

Vi har et dueslag, som er til stor glæde og fornøjelse for beboerne og personalet, og det samme er vores besøgshund fra Trygfonden, som besøger os en gang om ugen. Kæledyr er yderst velkomne - du skal dog være i stand til selv at passe det eller eventuelt i samarbejde med din familie. Din familie/ venner er også velkomne til at tage dyr med på besøg, men de må ikke være til gene eller til fare for andre beboere eller personale, og de må ikke opholde sig der, hvor vi laver mad. Lav en aftale med din kontaktperson, hvis der kommer dyr med på besøg.