Gå til hovedindhold

Velkommen

Hestehavehusene ligger i smukke, grønne omgivelser ved Marselisborgsskoven og tæt på byens faciliteter.

Indhold

  Plejehjemmet består af to huse med i alt 49 boliger samt en tredje bygning, der huser køkken og fællesrum. Vi ønsker at være et hjem hvor det er rart at bo, gæste og arbejde, og hvor de pårørende føler sig velkomne og har lyst til at være en del af hverdagen.

  Ved indflytning spørger vi altid ind til beboerens livshistorie og hvad der for den enkelte er meningsfuldt. Det gør vi, fordi alle mennesker har levet et liv fuld af erfaringer, begivenheder og relationer, der har været med til at forme dem, som de er i dag. Ved at kende til det liv der flytter ind, kan vi hjælpe med at bevare det, der giver glæde i hverdagen.

  Mellem de to huse er der den skønneste fælles have med gode stisystemer, der giver god mulighed for at komme ud og nyde havens mange krydderurter, blomster, frugttræer og skønne hyggekroge.

  Foruden en skøn have og den smukke Marselisborgskov har vi en stor og lys havestue, der bl.a. bruges til fællesspisning og musikarrangementer. Derudover har vi lokaler med kreative sysler, et musikrum samt wellness- og reminiscensrum. Huset rummer desuden et dejligt aktivitets- og træningsrum, hvor der er plads til fællesarrangementer. Vi arrangerer ture ud af huset i vores bus eller sofacykel, hvor vi fx besøger museer, stranden eller steder med personlig betydning for den enkelte.    

  Vi tilbyder varierede aktiviteter og arrangementer for husets beboere. Vi er et åbent og imødekommende plejehjem, der gerne inddrager lokalsamfundet. Bl.a. har vi et tæt samarbejde med Frederikskirken og en lokal børnehave, der ugentligt er her om formiddagen.

  På Hestehavehusene går vi op i et sundt og behageligt lydmiljø. Vi har forskellige velfærdsteknologiske løsninger til rådighed, som giver os mulighed for at anvende musik, sang og naturlyde til forskellige situationer i hverdagen. Vi ved, at musik bidrager til glæde og livskvalitet og derfor spørger vi altid ind til personlige musikpræferencer ved indflytning.

  Som ledelse ønsker vi at fremme et uformelt og hyggeligt miljø, hvor værdighed, nærvær, sjov og alvor skal være kendetegnende for hverdagen og bringe glimtet frem i den enkeltes øjne. Etik, respekt, kvalitet og sammenhold, hvor alle er indstillet på at hjælpe hinanden, skal være en grundsten. Lyst og villighed til at indgå i nære relationer til beboerne skal gå hånd i hånd med fagligheden. Ligeledes ser vi personalets synlighed over for beboerne som en forudsætning for at beboerne og pårørende trives. Vi har som ledelse altid fokus på det gode arbejdsmiljø, der gerne skal være afsmittende på den faglighed og kvalitet, man møder i huset.

  Ledelsen på Hestehavehusene består af forstander Annette Lock-Hansen og viceforstander Helene Reimer.

  Vi glæder os til at byde dig velkommen.

  Sidst opdateret: 8. november 2023