Gå til hovedindhold

Dagligdagen på Kildevang

Læs mere om livet på Kildevang: Aktiviteter, mad og faciliteter.

Indhold

  Kildevang er et registreret Eden Alternative plejehjem, hvor vi arbejder på at eliminere ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed. Vi hjælper hinanden med de opgaver, der er i hverdagen. Vi lægger vægt på, at du som beboer stadig kan gøre de ting i hverdagen, som giver dig livskvalitet. Vi er alle forskellige, og det skal der være plads til.

  Aktiviteter

  Vi holder husmøder, hvor vi sammen planlægger aktiviteter, fester, køretur, ferier og højtider. Vi lever i nuet, og er derfor meget spontane i hverdagen.

  Rigtig mange af vores aktiviteter er drevet af pårørende og frivillige. Sammen kan vi skabe de rigtig gode oplevelser for beboerne. Har du mod på at give en hånd med, så kontakt forstander Birgit Wienke Jørgensen, tlf. 29 20 96 51, e-mail: bwj@aarhus.dk.

  Eksempler på aktiviteter:

  • Manicure (i samarbejde med Produktionshøjskolen)
  • Banko
  • Foredrag
  • Besøg af dagplejen hver 14. dag
  • Besøg af vuggestuen hver 14. dag
  • Vi får besøg af en musiker, der kommer og spiller synger for os hver 14. dag
  • Busture ud i det blå
  • Camping ferie og ferie i sommerhus
  • Film-eftermiddag

  Lokalcenter Kildevang ligger i samme bygning som os, og lokalcentret arrangerer også aktiviteter og ture, som du som beboer på plejehjemmet har mulighed for at deltage i.

  Mad og fællesskaber

  Vi har to dygtige ernæringsassistenter, der laver al maden i vores eget køkken, som er en del af dagligstuen, så der er en liflig duft af mad i huset. Madplanen bliver lavet sammen med beboerne. De beboere, der ønsker at spise sammen, spiser i dagligstuen sammen med medarbejderne.

  Fælleslokaler

  Vi har en dejlig, fælles dagligstue på hver etage med sofagruppe, lænestole og fjernsyn. Der er også spiseborde, hvor vi alle kan sidde og spise. På gangen har vi små nicher, hvor du kan sidde. I haven har vi en dejlig pavillon, som alle er velkommen til at bruge.

  Udeliv

  Det betyder meget, at alle har mulighed for at følge årstiderne, og det gør vi bl.a. på vores busture og gåture. Vi har regntøj, gummistøvler og regnslag til kørestole. Vi nyder at komme ud sammen uanset vejr og vind. Om sommeren lever vi livet i vores dejlige have, hvor vi spiser sammen og griller. Vi har også en dejlig frugthave, hvor børnehaven kommer og presser æbler fra vores æbletræer. Vi laver også bål sammen eller gynger.

  Kæledyr

  På hver etage har vi et akvarie med flotte fisk, og så har vi et marsvin og en kat. Din familie eller pårørende må gerne have deres hund med på besøg, og du er også velkommen til selv at have et kæledyr, hvis du selv kan passe det, og hvis det kan omgås husets øvrige beboere og andre kæledyr.

  Sidst opdateret: 8. november 2023